Velkommen til Rådhuslægerne

HUSK MUNDBIND NÅR DU SKAL IND I LÆGEHUSET

Du må desværre ikke bare møde op. Du skal have en aftale for at komme ind i lægehuset.

Mellem den 21. dec. og 4. januar, vil vi have åbent på telefonen som vi plejer, men der vil kun kunne bestilles tid til akut opstået sygdom og blodprøver fra sygehuset/speciallæger

OBS CORONA-INFO

De første vacciner er på vej – og planerne for den indledende vaccinations­indsats er på plads

Sundhedsstyrelsen har sendt besked ud til regioner, kommuner og praktiserende læger med planer for, hvordan første fase af vaccinationsindsatsen mod COVID-19 skal organiseres, og forberedelserne er i fuld gang alle steder.

17 DEC 2020

COVID-19 er en sygdom, der kan ramme alle. Sygdommen kan være alvorlig for nogle, og vaccination kan være med til at forebygge alvorlig og livstruende sygdom og begrænse spredning af smitte. Vaccination bliver et vigtigt nyt element i indsatsen for at kontrollere COVID-19 epidemien.

”Det er jo en begrænset mængde vacciner, vi modtager i første omgang, og dem skal vi reservere til de allermest sårbare mennesker og til personalet, der arbejder med dem som for eksempel social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og læger,” forklarer direktør Søren Brostrøm.

Hvem skal vaccineres?

Målet er, at alle i Danmark, som vaccinerne er godkendt til, bliver tilbudt vaccination. Vi forventer ikke, at vaccinerne vil være godkendte til for eksempel gravide, ammende og børn, og derfor vil de grupper ikke blive tilbudt vaccination.

I første omgang får vi ikke nok vacciner til alle. Derfor vil vaccination i starten blive prioriteret til de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb bl.a. de ældste, beboere på plejehjem og ældre med risikofaktorer. Personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen, som har tæt kontakt til de mest sårbare og varetager kritiske funktioner, vil også blive prioriteret først.

”I takt med, at vi får leveret flere vacciner i løbet af 2021, vil flere og flere grupper blive tilbudt vaccination mod COVID-19. Men det er vigtigt, at vi får beskyttet de grupper, der bliver mest syge af COVID-19. Derfor er de først til at få vaccinen, så de er godt beskyttet,” siger Søren Brostrøm.

Hvordan bliver de første vacciner fordelt?

Efterhånden som vi får større mængder af vaccine og også flere typer, vil flere og flere borgere blive tilbudt vaccination. Den fordeles ligeligt og på samme tid mellem regionerne efter befolkningstal. Grønland og Færøerne får også deres andel. Den første mængde vaccine, der kommer til landet, skal bruges til at vaccinere de udvalgte grupper med både det første og andet stik med vaccinen med et bestemt antal dages mellemrum.

Hvordan får man besked om tilbud om vaccination?

Beboere på plejecentre og personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen vil modtage information om tilbuddet fra deres institution eller arbejdsplads. Hvis du er i helt særlig risiko, eksempelvis, hvis du er en ældre borger med alvorlig sygdom, så kan det være, at du bliver kontaktet af din egen læge eller sygehus.

Grupper af ældre, der løbende inviteres efter fødselsdato, vil modtage besked i e-boks. Hvis du er digitalt fritaget, vil du få brev med posten.

Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig få information om, hvornår du kan blive vaccineret, og hvis du selv skal bestille tid til vaccinationen, vil du få at vide, hvordan det foregår.

Mere information om de konkrete vacciner kan gives lige så snart, de er godkendt.

Hvor skal man vaccineres?

Regionerne opretter vaccinationscentre rundt omkring i landet, hvor de fleste borgere vil kunne blive vaccineret. Nogle vil få tilbuddet mere lokalt på for eksempel plejehjem. Meget personale i eksempelvis sundhedsvæsenet og ældreplejen vil blive tilbudt vaccination på deres arbejdsplads. Det kan være på sygehus eller plejehjem eller på et af de regionale vaccinationscentre eller andre steder. Arbejdsgiveren vil give besked om, hvordan det vil foregå.

Sundhedsstyrelsen vil henover jul og nytår sende brev til alle borgere over 18 år via e-boks for at informere om den kommende vaccination mod COVID-19. I brevet kan du læse om vaccinerne mod COVID-19 og det tilbud, du får om gratis vaccination.

Husk fortsat at følge rådene til at forebygge smitte

 • Vask hænder / brug håndsprit
 • Hold afstand
 • Bliv hjemme, hvis du er syg
 • Brug mundbind
 • Host og nys i ærmet
 • Luft ud

Vi er et team på 4-5 læger,+ 1 sygeplejerske og 3 klinikpersonaler.

Telefonen er åben alle hverdage mellem 8 og 12.30 med en pause fra 10.30 til 11.00

Lægerne har telefontid mellem 11.00 til 11.45 alle dage på 64732312

OBS

Den åbne blodprøvetagning mellem 8 og 8.45, er midlertidigt lukket. Alle skal ringe og få en tid til konsultation.

 

Mål din temperatur

 

Hvis du kontakter klinikken, fordi du har mistanke om en infektion, er det meget afgørende for visitationen i telefonen, at du har målt din temperatur, så vi ved om du har feber.

(PT LUKKET NED) ÅBENT LAB: hvis du skal have taget blodprøver til sygehuset eller speciellæger, kan du komme hver dag mellem 8 og 8.45 og få dem taget. Du kører dit sygesikringskort igennem, og venter på du bliver kaldt ind.

(Åbent lab gælder IKKE for alm rutine og års kontroller)

Her på vores hjemmeside, kan du ved at logge ind, skrive til os, bestille tider hos lægerne (ikke sygeplejersker) og bestille fast medicin.

Du er meget velkommen til at finde os på  Facebook, hvor der vil bliver opdateret info, med hensyn til ændringer i den daglige drift.

Med venlig hilsen

Rådhuslægerne-Hårby

 

OBS: alt kommunikation via hjemmesiden, kan der være op til 5 hverdages respons på. Vil du være sikker på hurtig ekspedition, skal vi bede dig om ringe til os.

 

Rådhuslægerne2017

 • Selvbetjening

  Gå til klinikkens ePortal for online tidsbestilling, receptfornyelse og e-konsultation.
  Log på selvbetjeningen
 • Kontakt klinikken

  Rådhuslægerne-Hårby
  Møllevej 2
  5683 Haarby
  Tlf.: 64732312
  Find vej
 • Åbningstider

  • Telefontid
   man-fre 8-12.30 pause 10.30-11
  • Tidsbestilling
   man-fre 8-12.30
  • Konsultation
   man-fre 08-14 tor 8-13 og 15-17